Home >> Fitness >> Χρειάζεστε ειδικό διατροφής;

Χρειάζεστε ειδικό διατροφής;

Ειδικός ΔιατροφήςΠροσπαθείτε συνεχώς να αδυνατίσετε αλλά αποτυγχάνετε σε μακροχρόνια βάση; Δοκιμάζετε δίαιτες της μόδας, εξαντλητικά προγράμματα γυμναστικής, ή προϊόντα για δίαιτα στην αγορά και τα παρατάτε ή το βάρος σας επιστρέφει;

Δεν είστε μόνοι

Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες για να απογοητευτούν με τα αποτελέσματα. Οι ερευνητές στο UCLA βρήκαν ότι οι δίαιτες δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αύξηση βάρους απ’ ότι προηγουμένως μετά από μια μικρή απώλεια συνήθως μόνο του 5-10%.

Η έλλειψη δραστηριότητας είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι γνωστό ότι ένα άτομο δεν χρειάζεται να τρέξει ένα μίλι κάθε μέρα και να είναι σε ευεξία και υγιές. Το να βρεθούν λόγοι για περπάτημα ενός μιλίου προσθέτοντας μερικά βήματα κάθε μέρα, όπως για παράδειγμα το παρκάρισμα λίγο πιο μακριά από το supermarket ή η χρήση των σκαλιών αντί για το ασανσέρ, θα καταλήξει να έχει ακριβώς την ίδια κατανάλωση σε θερμίδες.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους δεν το καταλαβαίνουν. Βλέπουν την κατάσταση ως ένα όλα ή τίποτα. Άνθρωποι που δεν τους αρέσει να πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή να κάνουν σοβαρές δραστηριότητες βλέπουν τότε την άσκηση ως κάτι που δεν μπορούν να κάνουν.

Η γυμναστική είναι μόνο το ένα μέρος του προβλήματος. Μάλιστα, η δίαιτα είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του αδυνατίσματος. Άνθρωποι που δεν έχουν υγιείς σχέσεις με το φαγητό μπορεί να έχουν πρόβλημα να διατηρούνται στο ιδανικό βάρος. Όταν η τροφή αναζητείται για ευχαρίστηση ή άνεση περισσότερο απ’ ότι για τη θρεπτική της αξία και τη συντήρηση, τα αποτελέσματα είναι συνεχόμενα θέματα αύξησης βάρους και κακής σωματικής εμφάνισης.

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα τις ανάγκες τους σε θερμίδες και μακροθρεπτικά συστατικά οπότε τρώνε παραπάνω ή αναζητούν τους λάθους τύπους τροφών.

Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι μερικά απ’ αυτά που τρώνε είναι «υγιεινά» χωρίς να καταλαβαίνουν τις διαφορές κλειδιά ανάμεσα στα θρεπτικά οφέλη και τις λαμβανόμενες θερμίδες. Αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν να τρώνε τα λάθος φαγητά στις λάθος ποσότητες πιστεύοντας συχνά ότι κάνουν το σωστό. Και παθαίνουν σοκ όταν μαθαίνουν ότι δεν έχουν χάσει βάρος αλλά συχνά ότι έχουν πάρει παραπάνω κιλά.

Όταν καταναλώνουν τροφές που πιστεύουν ότι είναι «κακές», τότε νιώθουν κι ενοχές και μισούν τον εαυτό τους προκαλώντας μία καταιγίδα από ακόμη περισσότερη κατανάλωση φαγητού και μια αυξανόμενα αρνητική σχέση με το φαγητό.

Σας ακούγονται όλα αυτά γνωστά; Ίσως ένας ειδικός διατροφής να είναι η λύση στα προβλήματα σας.

Τι μπορεί να κάνει ένας ειδικός διατροφής για σας;

Οι ειδικοί διατροφής είναι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εκείνους που έχουν ιστορικό αποτυχίες σε δίαιτες και προγράμματα ευεξίας. Αναζητούνται από εκείνους που έχουν προβλήματα στην επίτευξη των στόχων τους σε αδυνάτισμα, υγεία και ευεξία.

Οι ειδικοί διατροφής μπορούν να σας βοηθήσουν βελτιώνοντας τη σχέση σας με το φαγητό, διδάσκοντας σας πώς να γυμνάζεστε με τρόπους που σας αρέσουν και μπορείτε να κρατήσετε και βοηθώντας σας να αγαπήσετε και να σέβεστε το σώμα σας συνολικά.

Ο στόχος κάθε καλού ειδικού διατροφής είναι να σας βοηθήσει να είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση – και να παραμείνετε έτσι.

Ένας ειδικός διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Θέσετε μετρήσιμους, ρεαλιστικούς στόχους για την υγεία και την ευεξία σας
  • Καταλάβετε γιατί οι δίαιτες και τα προγράμματα ευεξίας σας απέτυχαν στο παρελθόν
  • Έχετε καλύτερες σχέσεις με το φαγητό και τη γυμναστική
  • Δείτε τον εαυτό σας υπό πιο θετικό πρίσμα
  • Μάθετε να αγαπάτε το σώμα σας
  • Καταλάβετε τη διατροφή και τις θερμίδες
  • Καταναλώσετε τη σωστή τροφή
  • Γυμναστείτε με τρόπους που σας αρέσουν
  • Γίνετε δυνατότεροι, πιο αδύνατοι και πιο ευτυχής
  • Παίρνετε συνεχόμενη ενθάρρυνση, κίνητρα και υποστήριξη

Υπάρχουν έξοχοι ειδικοί διατροφής σε ολόκληρο τον κόσμο στους οποίους μπορείτε να πάτε. Προσπαθήστε να βρείτε αν έχουν μαρτυρίες από μακροχρόνιους πελάτες για να τους αξιολογήσετε.

Να θυμάστε – δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για ένα υγιεινό σώμα και τρόπο ζωής. Η συντήρηση και η μακροχρόνια προσήλωση είναι τα κλειδιά για να είστε ο καλύτερος εσείς που μπορείτε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*